PRES DINE EGNE HAVEÆBLER

Har du flere æbler end du kan nå at spise? Så kom ud til os på Lønstrupvej 639 med overskudsæblerne og få dem presset til most! Du er selv med i hele processen og du er sikker på at få mosten fra ALLE dine egne æbler med hjem.

Det er en helt igennem fantastisk måde at få det fulde udbytte ud af sine æbletræer og så er det bare skønt at nyde sommerens frugter – også om vinteren!

 

SÅDAN FOREGÅR DET HOS MAISEGAARD

Vores mosteri har alt hvad der behøves til processen – du skal blot komme med æblerne!

Det første man gør at vaske æblerne grundigt så mosten ikke forurenes med snavs (det er en fordel hvis æblerne er vasket hjemmefra).

Æblerne må gerne have skurv, stød og pletter - men ikke råd (ved bare en smule råd skal æblerne kasseres). 

Når æblerne er rengjorte kommer de igennem den elektriske kværn. Det finthakkede frugtkød, som kaldes pulpen, skal herefter over i en presse. Vi bruger hydro-pressere da det er let og giver et rigtigt godt udbytte (ca. 10-12 liter most/20 kg æbler). Så snart der sættes tryk på pressen begynder mosten at løbe ned i opsamlingsspanden. Til sidst skal mosten fyldes på emballage.

 

OPBEVARING (HOLDBARHED)  

FRISKPRESSETMost kan holde sig ca. 5-6 dage i køleskabet når det er friskpresset.

NEDFRYSNING: Du kan vælge at nedfryse mosten, så holder det sig ca. 1 år (efter optøning 3-5 dage i køleskab afhængig af emballagetype).

PASTEURISERING: Du kan også pasteurisere mosten ved at opvarme den til ca. 80 grader. Det kan man gøre i en stor gryde hjemme på køkkenbordet. Pasteuriseret most har også en holdbarhed på ca. 1 år (efter åbning 5-7 dage i køleskab afhængig af emballagetype).

OBS: Man må meget gerne medbringe sin egen emballage (rengjorte flasker, mælkekartoner, osv.) men man kan også købe emballage hos os (se mere under priser).

 

Maisegaard - Lønstrupvej 639 - 9800 Hjørring - cvr. 40098364

Copyright © 2022  

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk